Boekenweek - Door lezen zie je meer - Eye Wish Blog

Boekenweek – Door lezen zie je meer

Kun jij er ook zo van genieten om onder een dekentje op de bank te zitten met een goed boek in je handen? Door te lezen gaat er een wereld voor je open, je fantasie wordt geprikkeld en je kunt het echte leven even vergeten. Super ontspannend! Maar wat als jouw ogen de letters in het boek niet meer helemaal kunnen verwerken? Wat als jouw ogen het lastig vinden om scherp te stellen?

Vanaf ons 40e levensjaar worden, net als de rest van ons lijf, onze ogen merkbaar wat ouder. Dit zorgt ervoor dat dichtbij scherpstellen lastiger begint te worden. Vaak ervaar je hierdoor hoofdpijn, knijpende ogen en frustratie. In sommige situaties zijn deze klachten zo heftig, dat mensen stoppen met lezen.

Gelukkig is er een manier om weer plezier te krijgen in het lezen:

  • Ontdek de mogelijkheden van een leesbril
  • Onze boekentips

Wil jij weer plezier halen uit het lezen? Wellicht is een leesbril de oplossing voor jouw situatie.

Maak een afspraak

Lees verder onder de afbeelding.

Ontdek de mogelijkheden van een leesbril

Ervaar je problemen met lezen? Dan kan een leesbril de oplossing bieden. Je kunt prima beginnen met een standaard leesbril om te kijken of dit iets voor jou is. Maar wanneer je écht van jouw boek wilt genieten, kun je er beter voor kiezen om een leesbril op maat te laten maken. Maak een afspraak bij een Eye Wish winkel bij jou in de buurt om je ogen op te laten meten door een specialist.

Een goede leesbril biedt comfort en is volledig afgestemd op jouw kijkgedrag. Wanneer je vergeet dat je een leesbril op hebt tijdens het lezen, weet je dat het een goede bril is. Geen mens, geen gezicht en ook geen oog is gelijk. In de meeste situaties hebben beide ogen een andere sterkte. Een kant-en-klare leesbril houdt hier geen rekening mee. Daardoor zal het glas voor één van je ogen waarschijnlijk niet prettig werken.

Wanneer je een leesbril op maat laat maken, kijken onze specialisten niet alleen naar de sterkte die jouw ogen nodig hebben. Zij kijken ook naar verschillende kenmerken van je gezicht, zoals bijvoorbeeld de stand van je neus en oren. Door hier op in te spelen, zal de leesbril zich aanpassen aan jouw kijkrichting waardoor je in elke richting van haarscherp zicht geniet. Deze is niet voor iedereen gelijk.

Je hebt een leesbril nodig als…

  • Je merkt dat je kranten en boeken steeds verder van je af houdt als je de kleine letters wilt kunnen lezen;
  • Je merkt dat je vaker naar een lichtpunt of raam loopt om te kunnen lezen;
  • Je tijdens het lezen last krijgt van hoofdpijn of vermoeide ogen;
  • Je een bril voor veraf hebt, maar deze afzet om te kunnen lezen.

Onze boekentips

Door het lezen van boeken kun je je daadwerkelijk in een compleet andere wereld wanen. Verhalen die je niet voor mogelijk hield, komen tot leven en prikkelen je verbeeldingskracht. Het lezen van een goed boek helpt je scherpstellen, net als een bril dat doet. Achtergronden bij de actualiteit worden helder en nieuwe informatie daagt je uit om anders naar jezelf en de wereld te kijken. Lezen is de wereld zien door een nieuwe of andere bril. Naast een advies op maat, geven wij je ook graag wat fijne leestips:

Wil jij weer plezier halen uit het lezen? Wellicht is een leesbril de oplossing voor jouw situatie.

Ontdek de 2 voor 1 actie

Radhika Stylist

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Reageren is niet mogelijk

Navigeer