Dit is Gucci’s wervelende geschiedenis - Eye Wish Blog

Dit is de wervelende geschiedenis van modehuis Gucci

Het succesvolle modehuis Gucci weet als geen ander dat je hard moet werken om de top te bereiken én behouden. Want het succes van nu was decennia geleden ver te zoeken. In dit artikel staan wij stil bij de wervelende geschiedenis van het merk en hoe het ’t modehuis – ondanks alles – tóch is gelukt om de hoge status van nu te behalen.

1921. Florence, Italië. De Italiaanse ontwerpen Guccio Gucci opent zijn eerste winkel in lederwaren in zijn stad. Volledig geïnspireerd door de elite en hun manier van reizen, ontwerpt hij zijn eigen tassenlijn. Zijn drie zoons helpen hem met het verwezenlijken van zijn droom. Niet zonder succes: al snel opent Gucci filialen in Milaan en Rome, waar niet alleen zijn tassen worden gepresenteerd maar ook hoogwaardige, leren loafers en items van wol en zijde. De hoge kwaliteit, bijzondere designs en gevoel voor laatste trends blijven niet onopgemerkt. Filmsterren, first ladies en andere bekendheden lopen letterlijk met Gucci weg. Niets lijkt het modehuis in de weg te staan!

Ontdek de Gucci eyewear collectie online bij Eye Wish. Bestel je voor 22:30 uur? Dan heb je je zonnebril de volgende werkdag al in huis!

Ontdek Gucci zonnebrillen

Dames dragen Gucci zonnebrillen terwijl zij liften

Zware dieptepunten in de rijke geschiedenis van Gucci

Guccio overlijdt in 1953 en zijn zoon Aldo neemt plaats op de directeursstoel. Hij heeft grote ambities en weet Gucci naar het buitenland te brengen. Het succes wordt groter dan ooit tevoren… En toch komt het modehuis plots in zwaar weer terecht.

Guccio’s kleinzoon Maurizio – die zijn vader en opa als directeur opvolgt – wordt vermoord door zijn ex-vrouw. Uit wraak, omdat hij haar voor een ander had verlaten. Er ontstaan familievetes die het bedrijf niet te boven komt. Cijfers kleuren dieprood. De toekomst die Gucci ooit toelachte, verandert in een donker en uitzichtloos geheel.

In 1990 oppert een investeerder om Gucci te helpen. Schulden worden betaald en het designermerk groeit uit tot een grootmacht in de modewereld. Met designer Tom Ford aan het roer vechten mensen weer om mode-items. Maar na zijn vertrek en met zijn opvolger Frida Giannini aan boord, dalen de verkoopcijfers wederom. Wat nu?

Hoe ontwerper Alessandro Michele een sprong in het diepe waagt

Giannini vertrekt abrupt en Alessandro Michele wordt aangewezen als creative director. Zijn opdracht? Een collectie lanceren binnen vijf dagen. Hoewel hij de mogelijkheid heeft om de collectie – die al bijna af is – te gebruiken, slaat hij een andere weg in. In vijf dagen realiseert hij het onmogelijke, waarmee hij Gucci opnieuw op de kaart zet: een compleet nieuwe collectie, vol fashionitems die gewaagder zijn dan ooit tevoren!

Alessandro staat dan ook bekend om zijn enorme contrast met de gecontroleerde designs van zijn voorganger Giannini. Hij heeft een voorliefde voor de jaren ’80 en toont dat met zijn hippie-achtige blousejes vol bloemen, halsdoekjes van Indiaas zijde en talloze klassieke ringen om zijn vingers.

Een ode aan de 80s

Met Alessandro Michele aan het roer herpositioneert het modehuis zich met eclectische, kleurrijke items die vintage en nieuw combineren. Zo maakt Michele veel gebruik van klassiekers, die hij subtiel updatet naar zijn eigen op de jaren 80 geïnspireerde stijl.

Ook in zijn collectie van 2019 grijpt hij terug naar zijn favoriete decennium. Op de catwalk zien we bloemrijke kleding, velours items en gewaagde kleuren- en patrooncombinaties.

Die zorgeloze, vrolijke sfeer van de jaren 80 komt ook terug in de zonnebrillencollectie van Gucci. Met vintage modellen in opvallende kleuren creëert het merk ware eyecatchers. Maar ook androgyne monturen zoals de pilotenbril laten zien dat Michele niet bang is om een moderne twist te geven aan klassiekers. Kies deze zomer dus voor een accessoire in een opvallende vorm die de mooiste opvallende kleuren combineert met een vintage stijl en extra grote monturen. Zo maak je je outfit helemaal af!

Ben jij klaar voor een 80s inspired bril van Gucci? Bekijk onze brillen van Gucci of maak een afspraak met onze stylist in de winkel voor jouw persoonlijke advies.

Ontdek Gucci zonnebrillen

Benieuwd geworden naar onze merken? Bekijk ze op ons blog:

• Lees het verhaal achter modehuis Yves Saint Laurent
• Creëer een zakelijke look met een montuur van Hugo Boss
• Ontdek jouw Italiaanse kant met de brillen van Max Mara

Ellen Stylist

Alessandro Michele designs vormen een enorm contrast met zijn voorganger.

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Plaats een reactie

Navigeer