Ontdek Max Mara brillen en daarmee je Italiaanse kant - Eye Wish blog

Ontdek Max Mara brillen en daarmee je Italiaanse kant

Italië, 1927. Op Piazza del Duomo in het kleine plaatsje Reggio Emilia slaat de klok twaalf uur. Het is 7 januari, de dag waarop Achille Maramotti geboren wordt. De jongen groeit op in het dorp, onder de rook van modestad Milaan. Na jaren in de fashion business werkzaam te zijn, richt Maramotti z’n eigen modemerk op. Nu, zo’n 65 jaar later, staat het bekend om z’n strakke vormen en luxe materialen. Ontmoet Max Mara: hét modehuis van Italië.

Familiebedrijf

Mode zat de jonge Achille Maramotti in het bloed. Zijn overgrootmoeder had rond 1850 al haar eigen kledingwinkel, zijn moeder runde een naaischool. Na zijn studie Rechten aan de Universiteit van Parma, ging Maramotti in dienst bij een bedrijf dat regenjassen produceerde. Niet lang daarna besloot hij zijn eigen modemerk op te richten: Max Mara. Zijn wens? High-quality confectiemode voor dames met verschillende vormen, leefgewoontes en budgetten. Een wens die uniek was in Italië in de jaren vijftig, waar kleding toen vooral nog met de hand werd gemaakt.

maxmara

Achille Maramotti, de oprichter van Max Mara. Beeld via fashionmodeldirectory.com

Icoon

De naam van het modehuis baseerde Maramotti deels op z’n eigen achternaam én de naam van een rijke Italiaan: Graaf Max. Naar verluidt spendeerde de graaf z’n volledige fortuin in Europese cafés (tot er geen cent meer over was), maar zag hij er onderwijl altijd perfect uit. Een opmerkelijke keuze en een goed verhaal: een iconisch merk was geboren.

maxmara2maxmara3

Beeld: Instagram @MaxMara

Zakenman

Hoewel je misschien anders verwacht, was Maramotti geen designer. Zijn rol binnen Max Mara was dat van de zakenman. En dat deed hij goed. Door de jaren heen nam Maramotti verschillende topdesigners in dienst, waaronder Anne-Marie Beretta, Karl Lagerfeld en Luciano Soprani. Ook zorgde Maramotti ervoor dat de collecties van het merk werden gefotografeerd door ’s werelds meest bekende fotografen. Niemand minder dan Steven Meisel, Peter Lindbergh en Richard Avedon hebben voor Max Mara gefotografeerd.

maxmara4

Actrice Amy Adams in een advertentie van Max Mara. Beeld: Max Mara, via fashionmodeldirectory.com

Van Max Mara brillen tot jassen, jurken en tassen

Door de jaren heen heeft het merk zich ontwikkeld, onder andere door de inbreng van de verschillende designers. Op de catwalk showt Max Mara ieder seizoen meer dan twintig collecties, met jassen, jurken, rokken, broeken en tassen. En behalve dameskleding bevat de collectie van Max Mara tegenwoordig ook monturen, die we natuurlijk bij Eye Wish verkopen. De Max Mara brillen zijn iconische en tijdloze modellen, gemaakt van kostbare materialen zoals leer.

maxmara5

De nieuwste Max Mara-monturen, nu als eerste verkrijgbaar bij Eye Wish

Heritage

Achille Maramotti heeft Max Mara zijn leven lang geleid. Na zijn overlijden namen zijn zoons en dochter het bedrijf over. Na al die jaren is het nog steeds een familiebedrijf. Op zijn heritage mag Maramotti trots zijn. Vandaag de dag staat Max Mara nog steeds bekend om z’n strakke vormen en luxe materialen en wordt het ook wel ‘één van de meest succesvolle modehuizen van Italië’ genoemd. Bravissimo!

Lijkt zo’n Italiaanse Max Mara-bril jou wel iets? Bekijk onze uitgebreide collectie in de webshop!

Ellen Stylist

De monturen van Max Mara zijn iconische en tijdloze modellen, gemaakt van kostbare materialen zoals leer.

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Plaats een reactie

Navigeer