De perfecte bril bij jouw oogkleur - Eye Wish Blog

De perfecte bril bij jouw oogkleur

Als je iemand voor de eerste keer ontmoet, zie je vaak in één oogopslag welke kleur ogen diegene heeft. Van sprankelende blauwe ogen tot mysterieuze donkerbruine kijkers, met een bril kun je de oogkleur versterken of iets neutraliseren. Per oogkleur tonen we welke kleur bril je moet kiezen om een neutrale of juist opvallende look te creëren.

In onze winkels vind je stylisten die vrijblijvend advies kunnen geven over jouw perfecte bril. Wist je dat zij ook online stijladvies geven? Lees snel verder!

Persoonlijk stijladvies

Neutraal of complementair

Ben jij iemand die niet te veel wil opvallen en bijvoorbeeld weinig make-up draagt? Dan past een montuur met neutrale kleuren waarschijnlijk beter bij je dan een met felle kleuren of een drukke print. Zijn felle kleuren juist jouw ding en houd jij wel van wat aandacht? Kies dan een montuur met complementerende kleuren. Deze kleuren zijn het tegenovergestelde van jouw eigen oogkleur.

Ook jouw huidskleur heeft invloed op de keuze van je bril. Zo bepaal je welke het beste bij jou past >>>

Groene ogen

Wereldwijd heeft slechts 2 procent van de mensen groene ogen en daarmee is deze oogkleur de zeldzaamste ter wereld. Voor een neutrale look kun je het beste een bril met groene tinten nemen, zoals onderstaand montuur van Enzzo. Wil je met je bril juist opvallen? Pak dan uit met monturen in de kleuren mahonie, aubergine, dieprood en robijnrood. Zoals bijvoorbeeld dit montuur van Max Mara.

 

Blauwe ogen

In Nederland zijn er veel mensen met blauwe ogen. Als je je wilt onderscheiden is er gelukkig genoeg keuze aan monturen en kleuren om de juiste bril voor jou te vinden. Ben je bijvoorbeeld van plan om flink te schitteren met je bril? Een montuur met contrasterende kleuren zoals koper, cognac en terracotta is dan een uitkomst, zoals deze bril van Gucci. Als die kleur voor jou te fel is, kun je kiezen uit monturen met een blauwe tint.

Bruine ogen

De meest voorkomende oogkleur over de hele wereld is bruin. Omdat het een kleur is die vrijwel overal bij staat, heb je ook de ruime keuze om te mixen en matchen naar jouw ideale montuur. Om in je natuurlijke look nog meer te stralen, kun je een montuur uitkiezen met bruine of zwarte tinten. Wil je juist dat iedereen zich nog een keer omdraait als jij je bril op hebt? Ga dan voor een montuur met paarse, rode en blauwe tinten. Een gouden of zilveren montuur zal je ook heel goed staan!

Grijze ogen

Als je grijze ogen hebt, heb je minder pigment in je ogen dan bijvoorbeeld mensen met bruine ogen. Veel mensen zien grijze ogen als een variatie op de blauwe ogen, maar er passen echt andere kleuren bij. Voor een neutrale look kies je uit monturen met een grijze of zilveren tint. Mag je bril er iets meer uitspringen? Neem dan een bril met paarse, rode of blauwe tint.

Het montuur hangt niet alleen af van de kleur van je ogen. Bij een persoonlijk stijladvies kijken stylisten ook naar je gezichtsvorm en huidskleur. Wil jij een persoonlijk stijladvies van één van onze stylisten? Maak dan een afspraak in onze winkel.

Persoonlijk stijladvies

Radhika Stylist

Bijna alle brilkleuren passen bij bruine ogen.

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Plaats een reactie

Navigeer