4 tips om je make-up met een bril te combineren - Eye Wish blog

Zo combineer je make-up met een bril

Make-up met bril combineren is zo niet altijd makkelijk. Lange mascarawimpers die tegen je brillenglazen komen of een nieuwe lippenstift die vloekt met de kleur van je montuur. Als je een bril draagt en ook graag in de weer bent met make-up, is er een aantal zaken waar je tegenaan kunt lopen. Visagiste Fien Lousberg deelt een aantal bruikbare tips met ons.

De sterkte van je bril heeft invloed op de grootte van je ogen. Ben je bijziend, dan heeft je bril min-glazen. Deze laten je ogen kleiner lijken. Ben je verziend, dan draag je plus-glazen. Je ogen lijken hierdoor groter. Dit kan fijn zijn, want je ziet er hierdoor automatisch jeugdiger uit. Helaas vallen make-upmissers ook extra goed op. Het is daarom belangrijk je make-uproutine aan te passen aan jouw oogsterkte.

Kleinere ogen met min-glazen

Worden jouw ogen kleiner door je min-glazen? Met make-up kun je er eenvoudig voor zorgen dat ze groter lijken. Volgens Fien doe je dit het best door gebruik te maken van lichte kleuren. “Breng bijvoorbeeld een licht kohlpotlood aan op het binnenste ooglid en zet daarna onder je oog wat donkere oogschaduw. Dit vergroot je blik.”

Lange wimpers laten je ogen ook groter lijken. “Zet je je wimpers graag aan met mascara, krul ze dan eerst met een wimperkrultang,” tipt Fien. “Hierdoor krullen je wimpers nog verder omhoog en is de kans kleiner dat ze tegen je brillenglazen aankomen.”

Grotere ogen met plus-glazen

Als je een bril met min-glazen hebt, kun je volgens de visagiste een zwart kohlpotlood beter vermijden. Maar heb je een bril met plus-glazen en vind je je ogen te groot? Dan biedt een zwart lijntje op je onderste wimperrand juist uitkomst.

Helaas vallen in dat geval oneffenheden ook extra goed op. Daarom is het belangrijk je make-up smetteloos aan te brengen. Volgens Fien doe je dit door rustig de tijd te nemen voor het aanbrengen van je make-up. “Zorg er bij het aanbrengen van eyeliner voor dat je elleboog leunt op een oppervlak zodat je een vastere hand hebt.”

Overweeg je om toch contactlenzen te dragen in plaats van een bril? Wij geven tips om de juiste keuze te maken >>>

Gebruik van de juiste producten

Stem ook je producten af op jouw situatie. Heb je bijvoorbeeld last van wallen, dan zie je dit door de plus-glazen extra goed. Je laat ze verdwijnen met concealer, vertelt Fien. “Ik gebruik er zelfs twee: eerst een dekkende en daarna een zachtere teint die het licht reflecteert.”

Wil je oneffenheden vermijden? Ga dan bijvoorbeeld voor een verlengende mascara in plaats van een volumevariant. “Met een volumemascara heb je sneller kans op klontjes. Die zie je extra goed achter je brillenglazen en om dat te voorkomen, gebruik je liever een verlengende mascara met een dun borsteltje.”

Stem kleuren af

Houd tevens rekening met kleur en print. Heb je bijvoorbeeld een montuur met drukke print? Houd je make-up dan rustig. En heeft jouw bril een felle kleur? Neem ‘m dan voor de zekerheid mee als je make-up koopt. “Zo weet je zeker dat je montuur niet vloekt met je nieuwe lippenstift.”

Ellen Stylist

Worden jouw ogen kleiner door je min-glazen? Gebruik make-up met lichte kleuren om er eenvoudig voor te zorgen dat ze groter lijken.

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Plaats een reactie

Navigeer