Zonnebril kapot of verloren? Schakel deze verzekeringen in - Eye Wish Blog

Is je zonnebril kapot of ben je ‘m verloren? Dan kun je deze verzekeringen inschakelen

Als je zonnebril kapot valt of kwijtraakt, dan is dat erg vervelend. Vooral als de zon volop schijnt of wanneer je op het punt staat om op vakantie te gaan! Maar wist je dat je in sommige gevallen de verzekering in kunt schakelen? Lees hier wat je kunt doen bij schade of verlies.

Tsja, een ongeluk zit in een klein hoekje. Bijvoorbeeld wanneer je per ongeluk op je zonnebril gaat zitten. Of dat je deze onverhoopt laat liggen in het pashokje van een winkel. Maar kun je een verzekering inschakelen in dergelijke situaties?

Wij vertellen je graag…

Zonnebril kwijt of verloren? Dan heb je waarschijnlijk ook een nieuwe nodig. Bij Eye Wish heb je al een goede zonnebril vanaf €35. Al onze zonnebrillen beschermen jouw ogen tegen schadelijke uv-straling. Ontdek de collectie!

Bekijk onze zonnebrillen

Vrouw onderzoekt welke verzekering zij nodig heeft voor haar verloren zonnebril

Welke verzekeringen vergoeden bij verlies of schade van een zonnebril?

Is je zonnebril kapot gegaan of ben je ‘m verloren? Dan kun je beroep doen op een van onderstaande verzekeringen:

Reisverzekering

Je loopt waarschijnlijk het meeste risico tijdens je vakantie in de zomer, wanneer de zon volop schijnt en je cultuur snuift in een leuke stad. Je zonnebril belandt per ongeluk onder je reiskoffer of wordt in de metro uit je tas gepikt.

Gelukkig kun je beroep doen op je reisverzekering. Deze verzekert jouw reisbagage tegen beschadiging, verlies en diefstal. Daar valt jouw zonnebril dus ook onder! (Maar dan moet je wel kunnen aantonen dat je zorgvuldig met je spullen bent omgegaan!)

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Heeft iemand jouw zonnebril in handen gehad en kreeg je ‘m kapot terug? Schakel dan de hulp in van de aansprakelijkheidsverzekering (AVP) van de betreffende persoon.

Je dient het schadeformulier zo gedetailleerd mogelijk in te vullen, waarbij je de context van de situatie zo goed mogelijk omschrijft. Je moet immers aantonen dat de situatie onvermijdelijk was.

Inboedelverzekering met buitenhuisdekking

Als de AVP niet uitkeert of bij verlies, kun je een poging wagen bij de inboedelverzekeraar. Mits je verzekerd bent met de aanvullende buitenhuisdekking. Wordt je zonnebril uit de auto gestolen, terwijl deze in het dashboard lag? Dan is de kans groot dat de inboedelverzekeraar gewoon uitkeert.

Eye Wish DubbelZeker brilverzekering

Eye Wish Opticiens heeft een brilverzekering die zichzelf altijd terugverdient. Met een DubbelZeker brilverzekering ben je twee jaar lang verzekerd tegen onbewust veroorzaakte schade, verlies en diefstal. En als je de verzekering in die periode niet gebruikt, wordt de premie omgezet naar een korting op je volgende complete bril of zonnebril. 

Kapotte zonnebril op het strand

In de volgende situaties wordt de zonnebril vergoed door de verzekering

Of jouw zonnebril wordt vergoed, hangt sterk af van de situatie. Ofwel, de context van de situatie.

Wanneer je zonnebril niet wordt vergoed

Een vergoeding voor je verloren of kapotte zonnebril wordt niet uitgekeerd als je ‘nalatig’ bent geweest. Dus als jouw 3-jarige buurmeisje op schoot zit, de zonnebril van je neus graait en op de grond gooit, dan heb je hoogstwaarschijnlijk hele domme pech. Hetzelfde geldt als je de bril onbeheerd op het terras laat liggen of wanneer je vergeet de hotelkamerdeur op slot te draaien…

Maar wanneer dan wel?

Nou, de kans op een vergoeding is een stuk groter als jouw zonnebril op straat van je gezicht wordt geslagen (door voetballende jongeren of een haastige voorbijganger). Maar ook wanneer de bril uit je tas wordt gestolen terwijl je in de stad ronddwaalt.

Belangrijk bij diefstal!

Is jouw zonnebril gestolen? Doe dan aangifte bij de lokale politie. Een kopie van het procesverbaal geldt immers als bewijs voor de verzekeraar en dien je – samen met het schadeformulier – op te sturen.

Controleer de polisvoorwaarden van de verzekering

Kun jij aantonen dat je zorgvuldig met je zonnebril bent omgegaan? Dan worden de onkosten gewoon vergoed. Zeker weten dat een verzekering dergelijke schade dekt? Controleer dan de polisvoorwaarden. Hierin lees je exact hoe de verzekering met jouw situatie(s) omgaat.

2 dames dragen zonnebrillen op het strand tijdens vakantie

Wat is de hoogte van mijn vergoeding en de eigen risico?

De maximale hoogte van de vergoeding verschilt per verzekering én verzekeraar. Daarom is het van belang om in kaart te brengen welke verzekeraar het beste bij je past.

En hoe zit het met eigen risico?

Daarnaast rekent vrijwel elke verzekeraar een eigen risico. De hoogte hiervan ligt veelal tussen de €50 en €100. De eerste kosten betaal je dus zelf.

Voorbeeldsituatie

Je nieuwe Michael Kors zonnebril is gestolen uit je tas, terwijl je op de bus stond te wachten. Je krijgt (een deel van) de kosten vergoed. De merkzonnebril kostte €350, er geldt een eigen risico van €100 en de verzekeraar keert tot €500 uit: in deze situatie neem je €200 in ontvangst.

Bescherm jouw ogen tegen de zon en koop een nieuwe zonnebril vanaf €35

Of je nou wel of geen vergoeding ontvangt… je hebt wel een nieuwe zonnebril nodig. Je dient je ogen immers te beschermen tegen de schadelijke uv-straling van de zon.

Bij Eye Wish Opticiens heb je al een nieuwe zonnebril vanaf €35. Ontdek onze zonnebrillencollectie online en bestel jouw favoriete zonnebril bij ons in de webshop. Voor 22:30 uur besteld, is de volgende werkdag al in huis! Uiteraard kun je ook bij een Eye Wish in de buurt langskomen voor persoonlijk stijladvies.

Bekijk onze zonnebrillen

Niels Opticien

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Reageren is niet mogelijk

Navigeer