Bril afstellen: kun je dat zelf doen of toch niet? - Eye Wish Blog

Bril afstellen: kun je dat zelf doen of toch niet?

Ha, fijn! Je hebt je nieuwe bril opgehaald bij de opticien. Maar eenmaal thuis merk je dat hij toch niet helemaal lekker zit. Misschien kijk je het nog even aan, want je hebt geen zin om terug naar de winkel te gaan. Maar het comfort van de bril wordt er niet beter op. Twijfel je nog of je terug moet naar de opticien? Check dan hier of je bril beter afgesteld moet worden.

Zit je bril niet lekker? Maak dan een afspraak met de opticien om hem goed te laten afstellen.

Maak een afspraak

Probleem 1: Je bril wankelt

Als jouw bril wankelt, dan moeten de poten worden bijgesteld. Je checkt dit door de bril ondersteboven op een vlak oppervlak te plaatsen, zoals een tafel. Als de bril scheef op tafel ligt, staat hij waarschijnlijk ook scheef op je gezicht.

 

Probleem 2: Je bril zit gevoelsmatig te hoog op je gezicht

Dit merk je doordat bijvoorbeeld je wenkbrauwen niet meer zichtbaar zijn of als je continu door het leesgedeelte van je multifocale glazen kijkt. Dit kan komen doordat de neusbrug of de neuskussentjes niet goed zijn afgesteld.

Weten wat het verschil is tussen multifocaal, varifocaal en bifocale glazen? Dat lees je hier >>>

mikininnbrildiewankeltopvlakkeondergrond

Probleem 3: Je bril zakt af door poten of neusvleugels

Een veel voorkomend probleem: een afzakkende bril. Dit kan komen doordat de poten niet goed zijn afgesteld of door slecht zittende neusvleugels. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de neusvleugels van je bril niet op alle punten contact maken met je neus. Als je een afzakkende bril hebt, kan het ook zijn dat de poten te strak zijn afgesteld. Dat voel je aan druk op je slapen en dat leidt ertoe dat je bril zichzelf als het ware van je hoofd duwt.

Je bril zelf afstellen? Don’t try this at home!

Is het antwoord op één van bovenstaande vragen ‘ja’? Dan moet je bril beter afgesteld worden. Let op: ga je hier zelf mee aan de slag, dan is er kans dat je het montuur, de poten of de neusbrug breekt. Dus, don’t try this at home! Of in elk geval, doe het op eigen risico.

Omdat iedereen anders is, heeft (bijna) iedereen een andere afstelling voor zijn bril nodig. Opticiens zijn opgeleid om dit maatwerk te leveren, dus loop geen onnodig risico en ga naar de dichtstbijzijnde Eye Wish Opticiens om je bril gratis opnieuw af te laten stellen.

Zit je bril niet lekker? Maak dan een afspraak met de opticien om hem goed te laten afstellen.

Maak een afspraak

Niels Opticien

Zelf je bril afstellen? Op eigen risico!

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Plaats een reactie

Navigeer