Hoe werkt een oogmeting bij Eye Wish? - Eye Wish blog

Hoe werkt een goede oogmeting van Eye Wish?

Goed zicht is ontzettend belangrijk. Niet alleen de mogelijke sterkteafwijking speelt hierin een rol, maar ook de gezondheid van je ogen. Daarom gaat de oogmeting van Eye Wish verder dan die van andere opticiens. We noemen hem de Eye Wish Totaalscan: een zeer uitgebreide en goede oogmeting.

 Maak een afspraak

Wij leggen je uit welke drie stappen we doorlopen met deze meting, zodat je weet waar je aan toe bent.

Stap 1: afwijking van je ogen testen

Bij Eye Wish beginnen we met een oogmeting om de afwijking van je oog te testen. Zo komen we erachter welke sterkte je ogen nodig hebben. Dit doen we met behulp van een refractor en een autorefractor. Hiermee meten we je ogen op bijziendheid, verziendheid en de samenwerking tussen je ogen.

Stap 2: ooggezondheid meten

Na de standaard oogmeting kijk we uitgebreid naar de gezondheid van je ogen. Onze opticien controleert je oogdruk en pupilreactie en bekijkt het oppervlak van je oog met een microscoop.

De opticien stelt ook vast hoe het met de bloedvaatjes in je ogen gaat. Dit is vooral belangrijk om te weten als je lenzen wil gaan dragen. Als er nieuwe bloedvaatjes groeien, dan kan het betekenen dat je huidige lenzen te weinig zuurstof doorlaten.

Stap 3: persoonlijk kijkadvies

Vervolgens bespreken we jouw persoonlijke wensen, klachten en het gewenste gebruik van de kijkoplossing. Je werk, hobby’s of levensstijl kunnen namelijk een grote invloed op hebben op het uiteindelijke advies.

Tot slot geven we je een persoonlijk kijkadvies. Misschien blijkt dat jouw ogen het best functioneren met een beeldschermbril, nachtlenzen of zelfs een ooglaserbehandeling. De opticien bespreekt deze kijkoplossingen aan de hand van ons Kijkadviesboekje. Deze krijg je mee, zodat je eventueel thuis kunt bedenken wat je het liefste wilt.

Maak geheel vrijblijvend een afspraak om de Eye Wish Totaalscan te ervaren. Koop je nu een nieuwe bril? Bekijk dan onze actuele aanbiedingen.

 Maak een afspraak

Niels Opticien

Goed zicht is bijna onmisbaar, en daarom hebben je ogen extra aandacht nodig.

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Plaats een reactie

Navigeer