Welke lenzenvloeistof moet ik kiezen? | Eye Wish Opticiens

Welke lenzenvloeistof moet ik kiezen?

Het kan lastig zijn om de lenzenvloeistof te kiezen die goed bij jouw ogen past. Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistof en deze hebben vaak een ander doel. Wij geven je advies over welke lenzenvloeistof je het beste kan gebruiken bij zachte lenzen, harde lenzen, droge ogen en gevoelige ogen.

Lenzenvloeistof heeft een reinigende werking en doodt ongewenste bacteriën. Bovendien kan je veilig je harde, zachte, twee weken of maand- lenzen bewaren als je deze opbergt in een doosje met lenzenvloeistof. Als je één van deze lenzen draagt is het van belang om een matchende lenzenvloeistof te gebruiken. Maar wat is de beste lenzenvloeistof voor jouw ogen?

In dit artikel geven wij je antwoord op de volgende vragen:

  • Verschillende lenzen, verschillende lenzenvloeistof;
  • De beste lenzenvloeistof zachte lenzen;
  • Geschikte lenzenvloeistof harde lenzen;
  • Lenzenvloeistof voor gevoelige ogen;
  • Lenzenvloeistof voor droge ogen.

Bekijk direct alle contactlenzen van Eye Wish Opticiens en kies de lenzen die het best passen bij jouw ogen. 

Contactlenzen en lenzenvloeistof

Verschillende lenzen, verschillende lenzenvloeistof

De samenstelling van de lenzenvloeistof voor harde lenzen verschilt sterk met die voor zachte lenzen. Dit komt omdat de vloeistof erop is gericht om goed samen te werken met de eigenschappen van de lens. Gebruik dus nooit lenzenvloeistof voor harde lenzen als je zachte lenzen hebt, dit kan irritatie opleveren en in het ergste geval de lens beschadigen.

De beste lenzenvloeistof zachte lenzen

Zachte lenzen zijn een stuk soepeler en breekbaarder dan harde lenzen. Alle zachte lenzen zijn gemaakt van kunststof die water absorbeert. Daarom bestaan zachte lenzen voor een groot deel uit water. Gebruik je zachte lenzen? Dan is het belangrijk om een lenzenvloeistof te kiezen met een goede bevochtiging en antibacteriële werking. De Eyexpert Allin1 Easy Care is een beproefde vloeistof voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van zachte contactlenzen. Deze lenzenvloeistof kan geleverd worden bij een week- of maandlenzen abonnement.

Geschikte lenzenvloeistof harde lenzen

Harde contactlenzen bestaan uit een kunststof die voornamelijk zuurstof doorlaat. Dit betekent ook dat de harde lens geen water absorbeert. Harde lenzen dien je dagelijks te reinigen met lenzenvloeistof. Wat is belangrijk bij het aanschaffen van lenzenvloeistof voor harde lenzen? Het is verstandig om te kiezen voor een contactlensvloeistof die de lenzen reinigt, desinfecteert en veilig bewaard. Er zijn speciale lenzenvloeistoffen die geschikt zijn voor harde lenzen. Omdat harde lenzen op maat worden gemaakt zal Eye Wish bij de aanschaf advies geven over de meest geschikte lenzenvloeistof voor jouw ogen.

Lenzenvloeistof voor gevoelige ogen

Als je last hebt van gevoelige ogen dan is het verstandig om in plaats van harde lenzen zachte lenzen te dragen. Een lenzenvloeistof die goed reageert op gevoelige ogen is extra zacht en bevat een goede vochtbalans. De beschermende Allin1 Supermoist is speciaal ontwikkelend voor gevoelige ogen en past goed bij hydrogelcontactlenzen. De lenzenvloeistof is effectief tegen vetten, waardoor het dragen van de lenzen extra prettig wordt. In deze lenzenvloeistof is ook Aloë Vera verwerkt wat zorgt voor een zacht gevoel en extra bescherming voor je lenzen.

Lenzenvloeistof voor droge ogen

Bij droge ogen is het belangrijk om lenzen te gebruiken die vochtig zijn. Daarom adviseren wij zachte lenzen voor droge ogen. Het is prettig om een bijpassende lenzenvloeistof te gebruiken die het vochtniveau van de lenzen op pijl houdt. De Eyexpert Allin1 Multisense is een vloeistof die uitdroging voorkomt en de ogen beschermt. De contactlensvloeistof is geschikt voor zachte lenzen, maar vooral voor silicone hydrogelcontactlenzen. Het draagcomfort van de lenzen wordt verhoogd door de toevoeging van hyaluronaat in de vloeistof, wat zorgt voor een goede bevochtiging.

Het beste advies voor jouw ogen

Iedere oog is anders. De lenzenvloeistof die voor de één goed werkt, kan voor jou alleen maar irritaties opwekken. Twijfel je over de juiste lenzenvloeistof voor jouw ogen? Wij geven je graag advies. Kom langs in de dichtstbijzijnde winkel voor een persoonlijk advies.

Heb je geen zin om elke dag jouw lenzen schoon te moeten maken? Of denk je dat het allemaal makkelijker kan? Dat klopt! Met daglenzen heb je geen gedoe met lenzenvloeistof. Je pakt simpelweg elke dag een nieuwe lens!

Bekijk nu contactlenzen en lenzenvloeistof die past bij jouw ogen!

Contactlenzen

 Lenzenvloeistof

Radhika Stylist

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Reageren is niet mogelijk

Navigeer