Van outdoor-specialist tot luxe designermerk: Burberry - Eye Wish Blog

Van outdoor-specialist tot luxe designermerk: Ontdek het wervelende verleden van modehuis Burberry

Als je als merk een patroon ontwerpt dat vervolgens op gigantische schaal wordt gekopieerd, dan heb je toch wel iets goed gedaan. Burberry is zo’n merk. De alom bekende ruit kom je overal tegen: op straat, in (goedkope) winkels en in diverse soorten kleding en accessoires. Ook in brilmonturen! Aan dit succes gaat een rijke historie vooraf.

1856. Basingstoke, in het Britse graafschap Hampshire. De 21-jarige Thomas Burberry opent zijn winkel in Winchester Street, als een van de drie kledingfabrieken in het Victoriaanse plaatsje. Rond die tijd staat Basingstoke op het punt om een economische groei door te maken waarbij de textielindustrie uitgroeit tot grootste branche van de stad – mede dankzij het succes van Thomas.

Je zou het vandaag de dag niet zeggen, maar Burberry stond aan haar beginjaren voornamelijk bekend om de innoverende outdoor kledij. Mede door de introductie van de stof Gabardine: een duurzaam en ademend textiel dat ook nog eens waterdicht was. Revolutionair voor die tijd. Men kon met de jassen van Burberry door de regen lopen zonder nat te worden!

De kwaliteit van de kleding was ongekend. Daarom werden noord- en zuidpoolexpediteurs gehuld in Burberry en droegen zelfs Britse legerofficieren jassen van het merk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iets waar je niet aan denkt als je iemand met een Burberry shawl of tas ziet lopen…

Benieuwd naar de eyewear van Burberry? Bekijk de brillen online of bestel jouw favoriete zonnebril direct in de webshop.

Ontdek Burberry zonnebrillen 

Vrouw draagt brilmontuur van Burberry

Van outdoor naar ongekende luxe – ook in (zonne)brillen!

Inmiddels staat het merk beter bekend als een luxe modehuis. Burberry heeft zelfs een Koninklijke status: het ontving de onderscheiding “Hof Leverancier” van de Britse Koningin Elizabeth II.

Naast een kledinglijn lanceert Burberry uitgebreide parfum- en tassencollecties. En ook de eyewear wordt niet vergeten! Vaak gekenmerkt door de klassieke Haymarket Ruit, die sinds 1967 wordt verwerkt in de designs van shawls, tassen en paraplu’s.

De brillen grijpen terug naar de iconische stijl waar Burberry zo bekend om staat. Sophisticated, stijlvol en materiaal van hoge kwaliteitswaarden. Tegelijkertijd weet het merk de huidige brillentrends te verwerken in haar designs én nieuwe trends te ontwikkelen. Gezichtsvormen vormen bij Burberry hét uitgangspunt voor haar monturen: een bril dient je gezicht te completeren, alsof deze altijd al bij je heeft gehoord.

Benieuwd welk Burberry montuur het best bij jouw gezicht past?

Onze stylisten weten hoe je de perfecte bril selecteert. Ook kies je bij Eye Wish Opticiens uit een van de ruimste brillen– én zonnebrillencollectie. Kun je niet wachten of heb je geen tijd om naar de winkel te gaan? De zonnebrillen bestel je direct online in onze webshop. Voor een bril op sterkte adviseren wij om toch even een afspraak te maken.

Ontdek Burberry zonnebrillen 

Radhika Stylist

Burberry heeft zelfs een Koninklijke status: het ontving de onderscheiding “Hof Leverancier” van de Britse Koningin Elizabeth II.

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Reageren is niet mogelijk

Navigeer