Hoe het merk Sandro de modewereld veroverde - Eye Wish Blog

Hoe het merk Sandro de modewereld veroverde

Het liefst draag je geen kleding die je regelmatig op straat tegenkomt omdat deze in massa zijn geproduceerd. Maar jouw kledingkast volledig van dure designerkleding voorzien, is ook geen optie… Wat dan wel? Hoe je een sophisticated look samenstelt zónder diep in de buidel te tasten, weet Evelyne Chétrite van het modemerk Sandro. Zij heeft de modewereld op een indrukwekkende manier verrast!

Het begon allemaal rond 1984 in hartje Parijs, met de opening van een boutique in de populaire wijk Le Marais. Evelyne Chétrite lanceerde hier Sandro, speciaal voor modebewuste dames uit Parijs. Elegante, stijlvolle én kwalitatieve kledingstukken vlogen over de toonbank voor een zeer toegankelijke prijs!

Het klinkt nu misschien niet bijzonder… Maar toentertijd was er weinig aanbod in het middensegment. Je kon namelijk enkel terecht bij de grote winkelketens voor high-end streetfashion óf mocht de portemonnee trekken voor een uniek designersitem.

Uiteraard heeft Sandro ook een hele mooie brillencollectie…

Ontdek de brillen van Sandro

Inmiddels heeft Sandro maar liefst 540 verkooppunten wereldwijd. Ook is het modehuis uitgebreid met de jeugdige zusterlijn Maje en Claudie Pierlot. Er is zelfs een lijn op voor heren opgericht door de zoon van Evelyne! Al met al kunnen we zeggen dat Sandro een groot succes is in de modewereld.

De unieke kijk op vrouwelijkheid van Sandro

In de ogen van Evelyne is een vrouw altijd stijlvol en elegant gekleed. Maar dan wel op de typisch Franse je-ne-sais-quoi manier, alsof het je totaal geen moeite heeft gekost om er zo uit te zien.

Daarom bestaat de collectie van Sandro uit zéér vrouwelijke kleding zoals klassieke jurken, sierlijke blouses en zwierige rokken. Maar ook uit ietwat stoere sweaters en jacks. Doordat je eindeloos kunt mixen met de diverse stijlen, creëer je keer op keer een eigentijdse én unieke look.

Evelyne en haar succesvolle oprichting van het merk

Evelyne’s gevoel en liefde voor mode komt niet uit de lucht vallen. Als kind woonde zij namelijk in Marokko, waaraan zij fijne herinneringen heeft overgehouden: ze herinnert de eenvoudige en tegelijkertijd sierlijke witte caftan-jurken van haar moeder en de enorme stapel shirts die vol liefde werden vervaardigd door haar grootvader in zijn winkel. In haar tienerjaren verhuisde ze naar Parijs, waar zij rechten studeerde en in de weekenden werkte bij vintage shops.

Nadat ze haar man Didier ontmoette, kreeg ze van hem de kans op haar talenten als stylist verder te ontwikkelen. Het stel ging het avontuur aan en richtte samen Sandro op in 1984. Ze openden hun eerste boutique aan rue Vieille du Temple, in het hart van le Marais.

De unieke brilmonturen uit Parijs

De kledinglijn is inmiddels uitgebreid met een unieke brillencollectie, die exact dezelfde chique uitstraling garandeert. Straight from Paris! Zo is elk montuur strak gelijnd en voorzien van een moderne afwerking. Doordat de opvallende eyeshapes worden gecombineerd met de ietwat sobere kleuren (zwart, grijs en tortoise), draag je je bril dagelijks met veel plezier.

Ontdek de brillencollectie van Sandro bij Eye Wish Opticiens. Of kom langs in een van onze winkels om jouw favoriete monturen te passen.

Ontdek de brillen van Sandro

Radhika Stylist

Een sophisticated look zónder diep in de buidel te tasten? Dan is Sandro wellicht jouw merk!

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Reageren is niet mogelijk

Navigeer