Dit is de perfecte bril bij jouw huidskleur - Eye Wish Blog

Dit is de perfecte bril bij jouw huidskleur

Het is je vast weleens opgevallen. Je vriend(in) heeft een leuke, nieuwe bril in een mooie kleur. Het staat prachtig! Maar zodra jij de bril op zet, ziet het er totaal anders uit. Dit komt onder andere doordat de kleur en de ondertoon van je huid er deels voor zorgt of een bril goed staat of niet. Om altijd te stralen met jouw bril, kijk je daarom naar welk kleurtype jij bent.

Wil je persoonlijk stylingadvies? Maak dan een afspraak in onze winkel.

Maak een afspraak

Kleurtypes

Welke kleuren bij jou passen, hangt af van welk kleurtype je bent. Hierbij wordt rekening gehouden met welke huidskleur je hebt en welke ondertoon daarbij komt. Je huidskleur weet je meestal wel. Dit is de kleur die je huid heeft als je niet in de zon bent geweest. De ondertoon van je huid bepalen is iets lastiger. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in twee typen: koel en warm. Benieuwd hoe je erachter komt welke ondertoon jouw huidskleur heeft? Dit kan je zien door een wit vel papier naast je gezicht te houden. Koele ondertonen neigen naar roze, warme ondertonen eerder naar geel.

Kom je er niet uit? Probeer het eens met een goud en zilver sjaaltje. Stylist Jessica laat zien hoe je het test.

Als je weet welke ondertoon je huidskleur heeft, kan je ook ontdekken welke kleuren goed matchen met jouw huid. Wij geven je hieronder meer uitleg.

WarmEW_Warm

Kenmerkend voor een warm type is de gelige ondertoon in je huid. Of je nou blond, rossig of bruin haar hebt, als je makkelijk bruin wordt en niet snel verbrandt, is de kans groot dat je een warm kleurentype bent. Monturen in warme, sprekende kleuren passen perfect bij jouw huid. Zoals die hieronder.

EW_warmemonturen

Linksboven: Gucci 
Linksonder: MaxMara
Rechtsboven: Boss Orange
Rechtsonder: Miki Ninn

KoelEW_Koel

Heb je een lichte, bleke huid met een koele ondertoon? Of donker haar en een bleke, rozige of olijfkleurige huid? Dan ben je waarschijnlijk een koel kleurentype. In dit geval staan monturen in koele, heldere kleuren jou het best. Bijvoorbeeld de brillen hieronder.

EW_beelden-brillen-1

Linksboven: Enzzo
Linksonder: Jimmy Choo 
Rechtsboven: Twiins
Rechtsonder: Fuzion 

Neutraal

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat het niet duidelijk te zien of jouw huidskleur koel of warm is. Dat is niet erg! Het is ook best lastig om dit zelf te ontdekken. Om echt zeker te weten welke kleuren jou beter staan, kan je bij een van onze stylisten terecht voor een persoonlijk stijladvies. Zij geven je advies over welke kleur montuur jou het meest laat stralen! Kijk hier wanneer de stylist bij jou in de buurt is.

Wil je persoonlijk stylingadvies? Maak dan een afspraak in onze winkel.

Maak een afspraak

Radhika Stylist

Koele ondertonen neigen naar roze, warme ondertonen eerder naar geel.

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Plaats een reactie

Navigeer