Welke bril past bij mij? Ontdek jouw gezichtsvorm - Eye Wish Blog

Welke bril past bij mij?

Welke bril bij jou goed staat, heeft met meerdere factoren te maken. De belangrijkste is het type gezicht: rond, ovaal, hartvormig, vierkant, driehoekig of rechthoekig. Voor elke gezichtsvorm is er monturen te vinden die jouw uitstraling versterkt of juist verzacht.

Rond gezicht

Een ronde gezichtsvorm is ongeveer even lang als breed, heeft een ronde kaak en volle wangen. Fijn pluspunt: als je deze gezichtsvorm hebt, heb je een jonge uitstraling.

Heb jij een rond gezicht? Dan kun je bij het uitkiezen van een bril het best gaan voor een recht of hoekig brilmontuur. Deze vormen verleggen juist de ronde wangen en kin. Wil je liever geen hoekige bril, dan kun je ook een ovale bril kiezen. Dit brengt je gezicht in balans. Een grote, ronde bril kun je beter vermijden, daar lijkt je gezicht namelijk nog ronder door.rond

 

Ovaal gezicht

Heb je een lang gezicht met een ronde kaak- en haarlijn, dan heb je een ovale gezichtsvorm. Je herkent dit type gezicht aan de evenwichtige verhoudingen, waarbij de kin smaller is dan het voorhoofd.

Val je binnen deze groep, dan heb je geluk. Bij mensen met een ovaal gezicht staan vrijwel alle brillen goed. Wil je de lengte van je gezicht doorbreken, kies dan voor een montuur dat even breed is als het breedste deel van je gezicht. Wil je je gezichtscontouren juist extra laten opvallen, ga dan voor een rechthoekig montuur.

ovaal

 

Vierkant gezicht

Een hoog voorhoofd, een smalle kin en uitgesproken jukbeenderen kenmerken een vierkant gezicht. De kaaklijn is hierbij bijna even breed als het voorhoofd.

Heb jij een vierkant gezicht? Kies dan voor een ronde, ovale of brede bril. Dit zorgt voor een zachtere uitstraling en legt de nadruk op de jukbeenderen. Ook breek je hiermee de harde lijnen van je gezicht. Hoekige en vierkante monturen met een zware onderrand kun je beter vermijden. Deze brillen accentueren juist de rechte lijnen in je gezicht, waarmee je een wat onvriendelijke uitstraling kunt krijgen.

vierkant

 

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht is het breedst bij het voorhoofd en loopt smal af richting de kaak. Daarnaast heeft het hoge jukbeenderen en een scherpe kin. Een erg sprekend gezichtstype.

Om deze gezichtsvorm iets te verzachten, kun je het best kijken naar ronde monturen. Voor meer balans ga je juist voor brede en hoekige brillen. Vermijd liever hoge monturen en monturen met veel decoraties aan de bovenkant of scherpe hoeken (zoals de vlinderbril), maar kies voor een model dat de nadruk legt op het onderste gedeelte van je gezicht.

hartje

Driehoekig gezicht

Een driehoekig gezicht wordt ook wel ‘peervormig’ genoemd. Heb je een spitse kaaklijn, met brede jukbeenderen en een smal voorhoofd? Dan heb jij dit gezichtstype.

Zet een brede of ronde bril op als je een driehoekig gezicht hebt. Hiermee verbreed je als het ware je voorhoofd. Zo breng je je gezicht meer in balans. Ook kun je bij dit type gezicht kiezen voor een bril met details aan de bovenkant, zoals een vlinderbril of half-frame modellen. Dit maakt je gelaatstrekken zachter.

driehoek

Rechthoekig gezicht

Een rechthoekig gezicht is lang en heeft rechte lijnen, met een breed voorhoofd, brede kin en een uitgesproken kaaklijn.

Een grote bril zorgt voor balans en een optische verkorting van het gezicht. Ook ronde brillen staan door de rechte vormen in het gezicht mooi. Kleine en hoekige brillen zijn niet aan deze gezichtsvorm besteed.rechthoek

 

Kom erachter welke bril jou het beste past bij Eye Wish Opticiens

Zelf bepalen welke gezichtsvorm je hebt, is best lastig. In onze winkels staan daarom stylisten klaar die je hier graag bij helpen! Bekijk hier welke Eye Wish winkel bij jou in de buurt zit. En klik hier om een afspraak te maken met een van onze stylisten.

 

Radhika Stylist

Rond, ovaal, hartvormig, vierkant, driehoekig of rechthoekig. Voor elke van deze zes gezichtsvormen zijn er monturen die dit versterken of juist verzachten.

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Plaats een reactie

Navigeer