Welke zonnebril past bij mij? Tips om de juiste zonnebril te vinden – Eye Wish Opticiens

Welke zonnebril past bij mij? Tips om de juiste zonnebril te vinden

De zomer komt er weer aan. De zon laat zich al aanzienlijk vaker zien. Een goede zonnebril is in deze tijden een onmisbare accessoire. Niet alleen beschermt een goede zonnebril jouw ogen tegen gevaarlijke UV-straling, ook kan een zonnebril net een beetje extra aan jouw outfit toevoegen. Door de grote hoeveelheid zonnebrillen is het vaak lastig om een keuze te maken. In dit blog geven wij antwoord op de vraag: ‘Welke zonnebril past bij mij?’

Veel mensen hebben al een bepaalde merkvoorkeur als het gaat om zonnebrillen. Maar het uitzoeken van de beste zonnebril komt veel meer kijken. Denk bijvoorbeeld aan je gezichtsvorm, kledingstijl en de gevoeligheid van je ogen.

Om antwoord te geven op de vraag: ‘Welke zonnebril past bij mij?’ geven wij in dit blogartikel tips voor het vinden van de beste zonnebril bij jouw gezichtsvorm.

  • Tips bij een rond gezicht
  • Tips bij een ovaal gezicht
  • Tips bij een vierkant gezicht
  • Tips bij een rechthoekig gezicht
  • Tips bij een hartvormig gezicht
  • Aanvullende tips

Kom jij er nog niet helemaal uit welke zonnebril het beste bij jou past? Onze stylist helpt je graag bij het vinden van de juiste bril. Maak online een afspraak of kom langs bij één van onze winkels!

Maak een afspraak

Tips bij een rond gezicht

Een zonnebril zal bij een rond gezicht jouw gezichtseigenschappen moeten uitrekken en verfijnen.

  • Kies voor een vierkant montuur met een normale grootte, zoals deze zonnebril van Serengeti;
  • Modellen met dunne frames, die er niet te massaal uitzien op je gezicht, versterken het effect op je gezicht.

Tips bij een ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezicht? Dan heb je geluk! Bij een ovaal gezicht staat bijna elke zonnebril mooi. Of je nu kiest voor een klassieke bril met een lichte ronding, ronde glazen of zelfs zeer moderne en hoekige frames, elk van deze monturen zal je gezichtseigenschappen flatteren.

Tips bij een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht heeft een zonnebril nodig die de gezichtsvormen wat meer laat afvlakken.

  • Kies voor een zonnebril met ronde glazen om meer speling in je gezicht te creëren.

Tips bij een rechthoekig gezicht

Wanneer je een rechthoekig gezicht hebt, wil je graag dat je gezicht breder en korter lijkt dan het daadwerkelijk is. Om dit voor elkaar te krijgen, kun je jouw zonnebril keuze hierop aanpassen.

Tips bij een hartvormig gezicht

Heb je een hartvormig gezicht? Dan zul je vast wel herkennen dat je jouw kin er af en toe ‘scherp’ uit vind zien. Met de juiste brilmontuur kun je dit accent verleggen.

  • Kies voor een pilotenbril (Aviator). De onderste boog van deze bril is namelijk een tegenhanger van je kin.
  • Vermijd ten alle tijden een vierkante zonnebril.

Aanvullende tips

Veel mensen kijken voornamelijk naar het montuur van een zonnebril. Toch zijn er nog een aantal andere tips van belang bij het kiezen van een zonnebril:

  • De oorspronkelijke functie van een zonnebril is het belangrijkste: het beschermen van jouw ogen tegen de zon. Kies daarom altijd voor een zonnebril die goede bescherming biedt tegen uva- of uvb-straling.
  • Aan de hand van je huidskleur, oogkleur en haarkleur kun je bepalen of je een warm of een koel type hebt. Koele types hebben een huidskleur met een blauwige, roze of roodachtige ondertoon. De haarkleuren die passen bij een koel type zijn asblond, zilvergrijs en blauwzwart. Voor een zonnebril kunnen zij het beste kiezen voor een koele kleur als zwart, zilvergrijs, blauwgrijs en blauw. Warme types hebben een gelige of perzikachtige huidskleur en haarkleuren in de tinten goudblond, goudbruin, kastanje, bruinzwart. Een warm type kan beter kiezen voor gekleurde zonnebrilmonturen als goud, koper en goudbruin.
  • Let bij de keuze van een zonnebril ook op de afmetingen van je neus. Een kleine neus vraagt om een zonnebril die je wat hoger op de neusbrug draagt, zodat je neus langer lijkt.

Kom jij er nog niet helemaal uit welke zonnebril het beste bij jou past? Onze stylist helpt je graag bij het vinden van de juiste bril. Maak online een afspraak of kom langs bij één van onze winkels!

Maak een afspraak
Radhika Stylist

Kom jij er nog niet helemaal uit welke zonnebril het beste bij jou past? Onze stylist helpt je graag bij het vinden van de juiste bril.

Deel dit artikel met je vrienden

Nieuwe bril, zonnebril of lenzen nodig?

Reageren is niet mogelijk

Navigeer